Den indre friheten

Jeg har undret meg mye over det å være fri. Det å føle seg fri. Det er utrolig viktig. Man trenger frihet for å finne seg selv. Frihet til å være seg selv. Jeg tror ikke at frihet er noe man kan gi til andre eller motta tilbake. Jeg tror frihet handler om en indre tilstand hos oss mennesker; noe vi finner inne i sjelen. Det er noe som er vårt, og som ingen skal få lov til å ta fra oss. Denne indre friheten er det viktig å ta vare på.

I noen perioder i livet har jeg ikke følt meg fri. Det er som om noe eller noen har hatt et hold over meg og min person. Det er ingen god følelse. Og det kan være vanskelig å bryte ut av det mønsteret. Man blir på en måte bundet inne i seg selv. Det blir som en ond sirkel det er vanskelig å komme ut av. Da er det viktig å finne den styrken man trenger for å ta tilbake friheten. Å bryte ned det indre stengselet som blokkerer. For alle fortjener å føle seg fri.

Jeg fant styrken min i jentene mine. De var grunnen til at jeg sto opp hver morgen. Grunnen til at jeg fortsatte å puste inn og ut. Grunnen til at jeg endelig klarte å ta tilbake den friheten som på et tidspunkt var tapt. Den var bare borte et eller annet sted langs veien, som så mye annet. Det er mange erfaringer man gjør i livet som blir synlige i etterkant.

Da jeg tok den indre friheten tilbake, så fant jeg igjen meg selv. Og det var da jeg innså hvor viktig det er å glede seg over de enkle tingene i livet. For når alt kommer til alt, så er det de små tingene som teller.

Nå sitter jeg her og drømmer om hyttetur med fyr på peisen og levende lys. Det er vel ikke noe sted jeg føler friheten så godt som når jeg er der oppe… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *