10 uker med juleforberedelser – uke 9

Da er vi inne i nest siste uke av våre 10 uker med juleforberedelser. Disse ukene har gått veldig fort, men jeg er godt fornøyd med alt jeg har fått unna hittil.

I kveld har vi vært på skolen og bakt pepperkaker sammen med en gruppe av barna på 2. trinnet. Det var så koselig! Jentene syntes det var kjempemoro, og vi koste oss veldig alle tre.

Barna gikk rundt og lånte pepperkakeformer av hverandre, mens foreldrene skravlet over en kaffekopp innimellom stekingen. Og hjalp til med kjevling når det trengtes.

Det var populært å få noen andre pepperkakefigurer enn de «vanlige» vi pleier å få med våre egne former. Vi kan nå glede oss til å spise både isbjørner, sauer og dinosaurer! Og det var moro for jentene at noen spurte om å få låne våre former. «Mikke Mus»-hodet og «Donald Duck»-foten var populære, sammen med kaninen. Det er en tradisjon på skolen å bake pepperkaker sammen før jul, for de som går i 1. til 4. trinn. En veldig hyggelig tradisjon, synes jeg! 🙂

Ukas gjøremål:

1. Sende julekort
Hvis du har skrevet julekortene dine, så pass på å sende dem denne uka her. Gaver som skal sendes i posten er det også lurt å få avgårde så raskt som mulig, for å unngå de forsinkelsene som ofte oppstår med posten rett før jul.

2. Bake julekaker
Tiden er inne for å få julekakene i boks. Kanskje har du noen å bytte kaker med? Det er veldig tidsbesparende å bytte kaker med familie og venner. Lag en større deig eller røre enn det du pleier, og lag noen ekstra kaker som du kan bytte mot noe annet. Eller lag noen ekstra kaker som du kan gi bort. Hjemmelagde kaker er en flott julegave!

3. Lage julepynt
Ta med barna, inviter familie og venner, og lag et godt, gammeldags juleverksted. Lag lenker av glanspapir, og brett fine kurver til å henge på juletreet. Hvem husker vel ikke de fine dorullnissene vi laget da vi var små? Kjøp inn glanspapir, bomull, maling og lim, og la kreativiteten boble en kveld i førjulstida.

4. Kjøpe eller lage de siste julegavene
Nå er vi snart i havn! Hvis du ikke allerede er ferdig med gavene, så forsøk å bli ferdig med de siste denne uka her. Da unngår du shopperushet som er like rundt hjørnet. Skulle det dukke opp noen flere du skal kjøpe gaver til nærmere jul, så vet du i alle fall at du er ferdig med alle de «faste» du skal kjøpe til.

Lykke til med ukas forberedelser! 🙂

Jeg åpner luke 6 i kalenderen min

Og det er 18 dager igjen til jul!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *