Trick or treat?

Hvorfor må Halloween bare være skummel her i landet? Det er jo mye som tyder på at den norske handelstanden bare har innført den delen av Halloweenfeiringen, for det er ikke annet enn skumle kostymer og masker å finne i butikkene. Men sånn er det ikke på Halloween i USA. Der finner du minst like mange søte og gøyale kostymer, som skumle og ekle – om ikke flere. Jeg har selv vært der på Halloween og feiret, og synes naturligvis at det er en morsom tradisjon.

På 80-tallet vokste vi jo opp med julebukk, og jeg husker da godt hvor moro det var å gå rundt til naboene og få litt godteri. Å ha en fast dag hvert år da man kan gå og gjøre dette er jo et hvert barns drøm! Men jeg forstår de som ikke liker tradisjonen, og jeg tror kanskje at de skumle maskene og draktene har litt å gjøre med akkurat det.

Jeg kommer til å sende ut en stk liten prinsesse på mandag, slik jeg har gjort flere år tidligere, der glitterfaktoren er mye større enn sjansen til å skremme noen. Eldstesnuppa vet ikke ennå hva hun skal kle seg ut som. Tidligere har vi hatt elefanter, cheerleadere og feer. Vi har hatt et par snille hekser, a’la Hermine fra Harry Potter, men vi har ennå til gode å ha noe skummelt eller ekkelt. Vi prøver å holde på litt av den hyggelige delen av Halloween-feiringen til amerikanerne. Å skjære ut gresskar har jeg gitt opp – det innrømmer jeg gjerne; det overlater jeg til jentenes far når de er der på Halloween. Men vi har nå kjøpt et lite gresskar som står til pynt.

Det finnes hyggelige Halloween-feiringer her også, som skolefester og HalloVenn konseptet som startet på Hamar for noen år siden. Og det er jo ikke bare fryd og gammen i USA på Halloween heller, altså. De har slitt en del med barn som blir syke av forgiftet godteri. For å hindre dette og bringe feiringen inn i tryggere former er det mange kjøpesentre som arrangerer sin egen trick or treat runde på Halloween, der barna kan gå fra butikk til butikk og få trygt godteri – varmt og godt, og inne under et tak hele tiden. Kanskje en ide for CC på Gjøvik, med tid og stunder?

Med ønske om en trygg, god og morsom Halloween-feiring for alle… 🙂

Bildet lånt fra denne siden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *