10 uker med juleforberedelser – uke 9

Så er desember kommet, og det er bare 22 dager igjen til jul! Adventsstjerna skinner i panoramavinduet, og jentene har fått pyntet på rommene sine. På bordet står staken med de lilla lysene. Det ble kubbelys i år, også. Synes det er så fint å bruke kubbelys, for da kan de brenne mye lenger enn når vi bruker de vanlige lysene.

2014-11-28 19.38.52-1

2014-11-30 16.06.01-1

Jentene har åpnet de første pakkene i adventskalenderen, og nedtellingen til den store dagen har startet for fullt. Jeg har satt fram den fine adventskalenderen Isabel laget til meg for 5 noen år siden, i håp om at noen skal fylles den!… *hint, hint, hint*

I morgen skal Sarah ha et lite juleverksted sammen med venninnene sine, så det blir koselig. De vil gjerne pynte pepperkaker, men siden jeg ikke har rukket å bake dem ennå (de bakes tradisjonen tro på Bondelia, sammen med Bente og gutta), så har jeg «jukset» litt og kjøpt en boks med figurpepperkaker, som de skal få pynte i stedet. Tror de kommer til å synes det er helt greit, jeg. Moro skal det i alle fall bli!

Da er vi inne i nest siste uke av våre 10 uker med juleforberedelser. Disse ukene har gått veldig fort, men jeg er godt fornøyd med alt jeg har fått unna hittil.

Ukas gjøremål:

1. Sende julekort
Hvis du har skrevet julekortene dine, så pass på å sende dem denne uka her. Gaver som skal sendes i posten er det også lurt å få avgårde så raskt som mulig, for å unngå de forsinkelsene som ofte oppstår med posten rett før jul.

2. Bake julekaker
Tiden er inne for å få julekakene i boks. Kanskje har du noen å bytte kaker med? Det er veldig tidsbesparende å bytte kaker med familie og venner. Lag en større deig eller røre enn det du pleier, og lag noen ekstra kaker som du kan bytte mot noe annet. Eller lag noen ekstra kaker som du kan gi bort. Hjemmelagde kaker er en flott julegave!

3. Lage julepynt
Ta med barna, inviter familie og venner, og lag et godt, gammeldags juleverksted. Lag lenker av glanspapir, og brett fine kurver til å henge på juletreet. Hvem husker vel ikke de fine dorullnissene vi laget da vi var små? Kjøp inn glanspapir, bomull, maling og lim, og la kreativiteten boble en kveld i førjulstida.

4. Kjøpe eller lage de siste julegavene

Nå er vi snart i havn! Hvis du ikke allerede er ferdig med gavene, så forsøk å bli ferdig med de siste denne uka her. Da unngår du shopperushet som er like rundt hjørnet. Skulle det dukke opp noen flere du skal kjøpe gaver til nærmere jul, så vet du i alle fall at du er ferdig med alle de «faste» du skal kjøpe til.

Lykke til med ukas forberedelser! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *