Sniktitt på jula (juleforberedelser uke 1/10)

Med snøfnugg dalende ned rundt hytta og ilden sprakende på peisen var det vanskelig å stå imot de to julebladene jeg kom over på butikken der oppe før helga. Måtte jo bare kikke litt, og gjøre meg klar til mine ti uker med juleforberedelser.

I år som i fjor, og de siste par årene før det, så har jeg store planer om å gjøre unna alle gjøremålene mine i god tid, slik at adventstida kan nytes til det fulleste. Denne jula blir veldig spesiell for jentene og meg, for det blir den første julekvelden vi skal feire i huset vårt på Gjøvik. I fjor var de på Lillestrøm hos faren sin og jeg var på Stange. De gleder seg så veldig til å feire jula hjemme nå, begge to, og det gjør jeg også!

Juleboka er tatt fram og ligger klar til å fylles med årets opplevelser. Jeg elsker jula, men jeg er ingen person som starter julefeiringen veldig tidlig. De tidlige forberedelsene mine kommer av et ønske om å kunne få ei så rolig og koselig adventstid som mulig sammen med jentene. Som alenemor vet jeg at det alltid skjer så mye som skal følges opp i desember at det er godt med alt det praktiske jeg kan gjøre unna på forhånd. For det sparer meg virkelig for mye stress. Bort med stresset og inn med kosen; det er min filosofi for førjulstida.

Når juleforberedelsene nærmer seg, så blir jeg en liste-person. Da lager jeg meg lister over alt jeg skal gjøre, og krysser av etter hvert som jeg er ferdig. Det er så lettvint!

Hvis noen vil være med så er det bare koselig! 🙂

Ukas gjøremål

1. Lag en liste over julegaver
Skriv opp navn og eventuelle gaveforslag, så kan du krysse dem av etter hvert som du har kjøpt eller laget dem.

2. Lag en liste over julekort
Skriv ned navnene på dem du pleier å sende kort til og kryss dem av etter hvert som du har skrevet dem.

3. Lag en liste over andre juleforberedelser
som f.eks. kjøpe julepapir, tape, bånd og merkelapper, kjøpe hvite strømpebukser til barna, bake pepperkaker, og ellers andre ting du pleier å gjøre før jul.

2 thoughts on “Sniktitt på jula (juleforberedelser uke 1/10)

  1. Kjempegode tips, Marit! Selv har jeg en liste over mennesker som vi skal gi julegaver, og den lista bruker jeg hvert år. Supplerer bare med navn hvis det er nødvendig. Samme gjelder julekort. Har liste for det også. Jeg er et listemenneske. 😉

    Men det er fader meg ikke lenge igjen til jul! *Hjelp*

  2. Takk Kristine! 😀 De neste ukene kommer til å gå kjempefort, det vet jeg av erfaring. Derfor er det så greit å gjøre unna litt underveis, synes jeg. For ellers blir det som "julekvelden på kjerringa"… hehe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *