10 uker med juleforberedelser – uke 1

Så har oktober kommet, og de første julebladene er allerede å finne i butikken. Det er vel ikke lenge til de første julevarene dukker opp, heller. Nå som høstferien er over er tiden inne for å finne fram igjen juleboka mi og lage ferdig listene over alt som skal gjøres før jul. Jul alt nå, tenker du kanskje? Jeg skal berolige deg; det er ikke jula som står i hovedsetet nå. Det er alle forberedelsene som jeg skal være ferdig med før jula ringes inn. De siste årene har jeg gjort ferdig alt dette i god tid, slik at jeg kan kose meg med jentene når adventstida kommer. Da er det nemlig førjulskosen som står i fokus. Å kunne sette seg ned og ta en rolig stund i desember, tenne litt lys og bare være sammen. Ikke måtte stresse ut for å stå i milelang kø i butikken, blant sure julegaveshoppere. Det har jeg nemlig gjort mange ganger før, og for noen år siden bestemte jeg meg for at det var siste gangen.

Det var en lille julaften på Maxi storsenter på Hamar. Sarah satt i vogna og Isabel løp rundt, for det var jo snart jul. Hun var helt i ekstase. Inn i lekebutikken for å kjøpe en siste gave. Svetten silte, der jeg tviholdt på vogna med den ene hånda og Isabel i den andre, mens jeg balanserte lekene foran meg, der vi stod i en kø som buktet seg igjennom store deler av butikken. Høres det kjent ut? Det er mange småbarnsmødre som har vært akkurat der. Så der og da lovet jeg meg selv at slik skulle det ikke ble mer. Året etter satte jeg igang mitt lille prosjekt på «det rosa forumet». Det var en suksess, både for meg selv og andre. Mye mer tid til å fokusere på kosen i adventstida, i stedet for å oppleve det samme stresset som så mange år før.

jullisebergweb

Det er så mye annet som skjer i desember uansett, med julebord og juleavslutninger. Så hvorfor ikke gjøre ferdig slikt småtteri som man kan på forhånd, og bare nye ventetiden? Det har vært veldig koselig å kunne ha tid til å se julekalenderen på NRK sammen med jentene, og det vet jeg at de har satt pris på, også. Nå begynner de jo å bli store, men jeg tror nok at i alle fall Sarah vil synes det er koselig at vi har disse stundene i år, også.

Så juleboka er funnet fram, og er klar til å fylles med gjøremål og minner.

Ukas gjøremål

1. Lage en liste over julegaver
Skriv opp navn og eventuelle gaveforslag, så kan du krysse dem av etter hvert som du har kjøpt eller laget dem.

2. Lage en liste over julekort
Skriv ned navnene på dem du pleier å sende kort til og kryss dem av etter hvert som du har skrevet dem.

3. Lage en liste over andre juleforberedelser
som f.eks. kjøpe julepapir, tape, bånd og merkelapper, kjøpe hvite strømpebukser til barna, bake pepperkaker, og ellers andre ting du pleier å gjøre før jul.

One thought on “10 uker med juleforberedelser – uke 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *