10 uker med juleforberedelser – uke 1

Så er vi kommet midt i oktober, og de første julevarene er allerede å finne i butikken. Nå som høstferien er over er tiden inne for å finne fram igjen juleboka mi og lage ferdig listene over alt som skal gjøres før jul. I år, som i mange år tidligere, kjører jeg mine «10 uker med juleforberedelser». Jeg tror faktisk at det er 12 år siden jeg kjørte det første gang, på «Det rosa forumet», med verdens herligste scrappedamer. Dette er en for meg godt utprøvd og effektiv metode for å bli ferdig med juleforberedelsene i god tid før jul, slik at jeg slipper alt stresset som mange opplever i adventstida, og heller kan kose meg i den herlige førjulstida.

Det er så mye annet som skjer i desember uansett, med julebord og juleavslutninger. Så hvorfor ikke gjøre ferdig slikt småtteri som man kan på forhånd, og bare nyte ventetiden? Det har vært veldig koselig å kunne ha tid til å se julekalenderen på NRK sammen med jentene, og det vet jeg at de har satt pris på, også. Nå begynner de jo å bli store, men jeg tror nok at i alle fall Sarah vil synes det er koselig at vi har disse stundene i år, også.

Så juleboka er funnet fram, og er klar til å fylles med gjøremål og minner.


Nå skriver jeg inn hvem jeg fikk julekort fra i fjor, så vet jeg hvem jeg skal sende til i år.

Ukas gjøremål

1. Lage en liste over julegaver
Skriv opp navn og eventuelle gaveforslag, så kan du krysse dem av etter hvert som du har kjøpt eller laget dem.

2. Lage en liste over julekort
Skriv ned navnene på dem du pleier å sende kort til og kryss dem av etter hvert som du har skrevet dem.

3. Lage en liste over andre juleforberedelser
som f.eks. kjøpe julepapir, tape, bånd og merkelapper, kjøpe hvite strømpebukser til små barn (disse er ofte utsolgt når det nærmer seg jul), bake pepperkaker, og ellers andre ting du pleier å gjøre før jul. Har du kanskje en juleduk som skulle være renset eller strøket?

Ukas tips:
Har du mange du skal kjøpe til og ikke vil bruke mer penger enn du har budsjett til, så ta ut det beløpet du ønsker å bruke i kontanter når du skal ut å handle julegaver. Pengene går fort når vi drar kortet, og det er veldig raskt å bruke mer penger enn man egentlig hadde tenkt. Da lønner det seg å ha julegavebudsjettet i kontanter, så ser du hvor mye du har brukt og hvor mye du har igjen til resten av julegavene. Det høres kanskje gammeldags ut med kontanter, men det gir en bedre oversikt i et slikt «julegaveprosjekt».

Jeg har forresten vært så flink i år at jeg har kjøpt julegaver igjennom hele året. Det var mange kupp å gjøre i januar, da de solgte ut fjorårets julevarer med 70 % rabatt. Så det er et ekstra tips til deg, til etter nyttår.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *