10 uker med juleforberedelser – uke 2

Så har det alt gått ei uke og jeg er godt igang med forberedelsene. Listene mine er klare i boka. Jeg tok fatt på huskelista, og listene over julegaver og julekort. Jeg skrev ned alle jeg fikk julekort av i fjor, og så legger jeg til dem vi måtte få julekort fra i år, hvis det skulle dukke opp noen nye navn. Julegavelista mi er på samme måte. Jeg skriver ned alle de “faste”; familie og venner som vi pleier å gi gaver til.

For å bli ferdig med julegaver og julekort i god tid før jul, så skal jeg gjøre litt hver uke. Det er jo målet med disse 10 ukene med juleforberedelser, å bli ferdig i god tid før jul. Jeg har tenkt å være ferdig med alle de faste julegavene før advent starter, så jeg deler lista mi i 6, og sitter da igjen med et antall julegaver jeg skal kjøpe eller lage hver uke. Nå har jeg vært flink og kjøpt en del julegaver igjennom hele året, så det gjenstår ikke så mange å kjøpe til.

Jeg har også begynt å planlegge julebaksten. Pepperkaker og cookies er alltid en del av julekakene hos oss. Jeg gleder meg også veldig til å prøve å lage «reindeer cupcakes». Det tror jeg blir en morsom opplevelse, som jeg regner med at jentene også vil være med på. Jeg skal legge ut oppskrift og bilder når jeg har bakt dem.


Alltid moro å finne fram igjen disse gamle julebladene fra USA. Det eldste er over 20 år gammelt, og har en cookie-oppskrift jeg bruker hver jul.

Ukas gjøremål:

1. Kjøp eller lag noen julegaver
Det har allerede begynt å dukke opp julevarer i butikkene, og det er mange gode tilbud i de store kjedene for tiden, så det er mulig å gjøre noen gode kupp.

2. Kjøp inn strømper og strømpebukser
Hvis du har små barn som skal ha hvite strømpebukser til julen ringes inn, så kan det lønne seg å kjøpe nå. Når jula kommer er de nemlig gjerne utsolgt i alle de vanlige butikkene. Vi damer skal gjerne ha noen pene strømpebukser til julebord og julens festligheter, og disse kan like gjerne ligge i skapet noen uker, som å handles i siste liten. Kjøp også inn strømper og sokker til gutter og menn, så er alt dette klart.

3. Kjøp inn tape og pakkebånd
Det er kanskje litt tidlig for noen å tenke på gavepapir og merkelapper, men vi trenger også tape og bånd. Husk at det skal være nok til mange pakker! Vi trenger ekstra mye hvis vi i tillegg skal pakke inn adventspakker til kalenderen.

4. Lag noen julekort og/eller merkelapper
Hvis du har lyst til å lage egne julekort, så kan du dele opp julekortlisten din over noen uker, og lage noen julekort hver uke, slik som vi gjør med gavene. Det samme gjelder med merkelapper. Finn fram det du har av scrappe- og stempelutstyr, og ha det moro!

Du kan finne litt inspirasjon og vinne mønsterpapir til julekort her.

Ukas tips:
Hvis du ønsker deg mange forskjellige slag med kaker til jul, men ikke har tid eller mulighet til å bake så mange, så kan du bytte kaker med venner og bekjente. Det er raskt å lage dobbel eller trippel porsjon av den røren eller deigen du skal bruke når du er igang med bakingen, og da har du ekstra mange av det kakeslaget som du kan bytte bort. Kaker er dessuten en flott gave å gi bort til jul.

Jeg er jo et julemenneske og kjenner at jeg gleder meg til adventstida. Nå som det blir mørkere ute, er det koselig å kunne se fram til tente adventsstjerner og adventsstaker i vinduene. Fram til da så får vi tenne lys og kose oss, det gir en så fin stemning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *