10 uker med juleforberedelser – uke 9

Så er det allerede 2. søndag i advent, og det er bare to uker igjen til jul. Vi er inne i nest siste uken med juleforberedelsene våre.

Adventsstjerna skinner i panoramavinduet, og jentene har fått pyntet litt på rommene sine. På bordet står staken med de lilla lysene. Det ble kubbelys i år, også. Jeg synes det er så fint å bruke kubbelys, for da kan de brenne mye lenger enn når vi bruker de vanlige lysene.

Dette blir en hektisk uke, der jeg skal bli ferdig med det aller meste av forberedelsene mine, for neste søndag skal vi ha et adventsselskap jeg gleder meg veldig til. Så her er det bare å sette igang!…


Julenatt i Gjøvik kirke med Gaute Ormåsen, Christian Ingebrigtsen og Reidun Sæther. Fantastisk flott konsert!

Ukas gjøremål:

1. Sende julekort
Hvis du har skrevet julekortene dine, så pass på å sende dem denne uka her. Gaver som skal sendes i posten er det også lurt å få avgårde så raskt som mulig, for å unngå de forsinkelsene som ofte oppstår med posten rett før jul.

2. Bake julekaker
Tiden er inne for å få julekakene i boks. Kanskje har du noen å bytte kaker med? Det er veldig tidsbesparende å bytte kaker med familie og venner. Lag en større deig eller røre enn det du pleier, og lag noen ekstra kaker som du kan bytte mot noe annet. Eller lag noen ekstra kaker som du kan gi bort. Hjemmelagde kaker er en flott julegave!

3. Lage julepynt
Ta med barna, inviter familie og venner, og lag et godt, gammeldags juleverksted. Lag lenker av glanspapir, og brett fine kurver til å henge på juletreet. Hvem husker vel ikke de fine dorullnissene vi laget da vi var små? Kjøp inn glanspapir, bomull, maling og lim, og la kreativiteten boble en kveld i førjulstida.

4. Kjøpe eller lage de siste julegavene
Nå er vi snart i havn! Hvis du ikke allerede er ferdig med gavene, så forsøk å bli ferdig med de siste denne uka her. Da unngår du shopperushet som er like rundt hjørnet. Skulle det dukke opp noen flere du skal kjøpe gaver til nærmere jul, så vet du i alle fall at du er ferdig med alle de “faste” du skal kjøpe til.

5. Stryking
Dersom du har noe som skal strykes til jul, så gjør det nå. Da slipper du å stå over strykebrettet mens «Grevinnen og hovmesteren» vises på Lillejulaften. Finn fram duker, gardiner og sengetøy, og få det gjort.


Julekule-laging. Moro å prøve noe nytt!

One thought on “10 uker med juleforberedelser – uke 9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *