10 uker med juleforberedelser – uke 9

Desember og advent er endelig her. Det er så koselig å se på stjerner og staker i vinduene til husene vi går forbi, og alle julelysene ute. Jeg er så glad i denne førjulstida! Koser meg glugg ihjel hver dag, jeg nå.

I helga var vi på koselig julemarked på Hadeland Glassverk. Det var mange folk og mye salg, og så masse flott å se på. Anbefales på det varmeste, hvis du ikke allerede har vært der!

Ukas gjøremål:

1. Sende julekort
Hvis du har skrevet julekortene dine, så pass på å sende dem denne uka her. Gaver som skal sendes i posten er det også lurt å få avgårde så raskt som mulig, for å unngå de forsinkelsene som ofte oppstår med posten rett før jul.

2. Bake julekaker
Tiden er inne for å få julekakene i boks. Kanskje har du noen å bytte kaker med? Det er veldig tidsbesparende å bytte kaker med familie og venner. Lag en større deig eller røre enn det du pleier, og lag noen ekstra kaker som du kan bytte mot noe annet. Eller lag noen ekstra kaker som du kan gi bort. Hjemmelagde kaker er en flott julegave!

3. Lage julepynt
Ta med barna, inviter familie og venner, og lag et godt, gammeldags juleverksted. Lag lenker av glanspapir, og brett fine kurver til å henge på juletreet. Hvem husker vel ikke de fine dorullnissene vi laget da vi var små? Kjøp inn glanspapir, bomull, maling og lim, og la kreativiteten boble en kveld i førjulstida.

4. Kjøpe eller lage de siste julegavene
Nå er vi snart i havn! Hvis du ikke allerede er ferdig med gavene, så forsøk å bli ferdig med de siste denne uka her. Da unngår du shopperushet som er like rundt hjørnet. Skulle det dukke opp noen flere du skal kjøpe gaver til nærmere jul, så vet du i alle fall at du er ferdig med alle de “faste” du skal kjøpe til.

5. Stryking
Dersom du har noe som skal strykes til jul, så gjør det nå. Da slipper du å stå over strykebrettet mens “Grevinnen og hovmesteren” vises på Lillejulaften. Finn fram duker, gardiner og sengetøy, og få det gjort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *