Fred & kjærlighet!

Jeg er en drømmer, og jeg har et ekte håp om at verden kan bli et bedre sted. Jeg drømmer om fred og kjærlighet, og jeg prøver å gjøre mitt for å spre litt fred & kjærlighet på min lille kant av verden. Være en god venn, være et godt medmenneske; jeg har mye kjærlighet å gi til den som vil ta imot.

Begrepet «Fred & kjærlighet» uttrykker nok først en indre tilstand for meg. Noe jeg ønsker for alle jeg bryr meg om; alle jeg er glad i. Å ha indre ro og føle seg lykkelig. Egentlig tror jeg at de to ordene har nær sammenheng med hverandre. Hvis man har fred i sinnet, så er det enklere å føle kjærligheten; både å gi og å ta imot. Og føler man kjærlighet, så er det mye enklere å ha fred i sinnet. Det er en sånn vinn-vinn situasjon. Ja takk, begge deler! Jeg vil veldig gjerne kunne fylle både posen og sekken min med fred & kjærlighet, jeg… «You get the best of both worlds», for å sitere Hannah Montana. Det er sikkert ikke overraskende at jeg er en av dem som alltid blir rørt når jeg kommer til det tredje verset av «Deilig er jorden». Fred over jorden, menneske fryd deg! Jeg bryr meg, og jeg vil så gjerne…

Og så undrer jeg videre… Tenk hvor mye fredeligere verden kunne vært hvis alle hadde vist litt kjærlighet. Det er nok ikke så mange som «elsker sin neste» i dagens travle samfunn, men noen er det; noen gjør det de kan for å gjøre verden til et bedre sted, ved å reise ut og gjøre en innsats. For alle andre som ikke har muligheten til det; hvis alle i stedet for å krangle hadde sett på hverandre og gitt hverandre en god klem, så hadde det garantert blitt en brå slutt på mange uroligheter rundt om i verden. Da kunne vi snakket om fred & kjærlighet i stor skala. Ekte global «peace & love». Kjærligheten er universal, og går på kryss og tvers av språk, kulturer og folkeslag. Det er faktisk en ting du har til felles med naboen. Det i seg selv er ganske unikt og fantastisk. Og det er noe å glede seg over.

Jeg har observert at det er mange som svarer «World peace» når de blir spurt om hva de ville forandre på hvis de kunne velge seg én ting. Tenk om alle de som svarte det faktisk jobbet for å få det til? I filmen «Pay it forward» brukte de en enkel metode. Man kunne gå ut og finne to personer hver som man virkelig hjalp på en eller annen måte; utgjøre en forskjell i livene deres, bety noe for dem. Og som takk ba man bare om at de til gjengjeld skulle gå ut å finne to personer som de kunne hjelpe, som igjen fant to personer som de kunne hjelpe. Det er en enkel ide, og den kunne faktisk virke. Det skal ikke så mye til! En enkel måte å gjøre vårt for å skape en bedre hverdag for de mange som trenger det, ved å utvise litt medmenneskelighet og nestekjærlighet. Og en metode som ikke krever at du reiser ut i verden, eller har masse penger. Men en metode som lar deg gjøre din egen innsats, for noen som trenger det, her på din egen kant av jordkloden.

Er jeg en optimist? Ja. Er jeg en drømmer? Ja. Har jeg håp? JA! Håpet har jeg alltid. Håpet om en bedre hverdag… fylt med fred & kjærlighet.

Det fins håp i alt du tenker.
Det fins håp i alt du gjør.
I mitt liv er du et lys som aldri dør.

Fred & kjærlighet! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *