Det glade 80-tallet

I kveld har jeg sittet og lyttet til gamle klassikere fra popens store tiår; 80-tallet, mens jeg mimret tilbake til barndommens fordums år. Hvem husker vel ikke de lekre Ball-genserne eller joggedressene fra Poco Loco? For ikke å snakke om hullete jeans og permanent i håret? Og herlige knallrosa jakker og skjørt? Det var liksom tidene sine det…

Gleden var stor den dagen jeg gikk ut og kjøpte meg min aller første egne kassett. Det var A-has debutalbum. Det må ha gjort utrolig stort inntrykk på meg, siden jeg husker det ennå. Jeg vet at jeg hadde kassetter før det, men de husker jeg ikke i det hele tatt. Etter den første kassetten var bokstavelig talt i boks, så gikk det utrolig masse penger med til kassetter og plate-singler. Er det noen andre enn meg som husker dem?

Jeg ble introdusert til musikkvideoer av mine kusiner som bodde i hovedstaden. På ferie hos dem, var det tidlig opp for å se på Pat Sharp og SKY Channel. Vi hadde jo bare NRK, så det å ha flere kanaler å velge mellom var jo som å komme til himmelen. Jeg syntes jeg var heldig som fikk se på Dynastiet og Bergerac!

Til ære for tiåret som lærte meg å elske musikk, her kommer en gammel favoritt. Finn fram Ball-genseren, de hullete jeansene, rufs opp håret litt, og enjoy!…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *