Return to Innocence

Nå har jeg gjort et dykk i arkivet. Det er mye man finner igjen når man flytter. Innerst inne i kjellerboden på Stange fant jeg igjen mine gamle, kjære barne og ungdomsbøker. Da mener jeg mine kjære bøker. De jeg verdsatte aller mest. De som hadde en spesiell plass i hjertet mitt og på hyllene mine, og som jeg tok best vare på. Å finne dem igjen var som å åpne et skattekammer. Ja, det er ikke hver dag man finner en skatt i sin egen kjeller!… 🙂

En serie med «Frøken Detektiv», en serie med «Bobsey Barna», en serie klassikere fra Disney Juniorklubben, og noen andre bøker jeg enten hadde fått i gave eller arvet etter mor og far; bøker de selv hadde da de var små. Jeg husker jeg elsket «Tamar og Trine» bøkene. Er det noen som husker dem? Jeg hadde bok nummer to og tre, men fikk aldri tak i den første. Den måtte jeg alltid låne fra biblioteket.

Minnene strømmer på, og jeg tenker jeg får ta en runde med litt høytlesning. Disse bøkene har kanskje ikke samme type spenning som barn er vant til i dag, men de var magiske nok til at jeg kunne drømme meg bort i dem time etter time. Og det vil jeg gjerne dele med jentene mine. Dette var bøker jeg leste igjen og igjen, og igjen.

Jeg fordelte bøkene i to hauger, og ba jentene ta godt vare på skattene mine. Eldstesnuppa ble den stolte eier av 40+ «Frøken Detektiv» bøker og en stabel med Evi Bøgenæs bøker. Hun er jo snart i den alderen der hun kommer til å sluke dem. Bedre med litt «enkel» romantikk enn det jeg frykter de kan bli utsatt for i dag. Som mor vil jeg jo gjerne bevare det uskyldige så lenge som mulig. Tiden da man må bli voksen kommer så altfor fort allikevel. Jeg ønsker at jentene skal få være barn lenge ennå…

I morgen skal vi på sykehuset og besøke bittelille prinsen! 🙂


Just look into your Heart, my friend
That will be the return to Yourself
The return to Innocence

One thought on “Return to Innocence

  1. Hei! fant bloggen din gjennom "a beautiful mess":)Jeg sammler også på mine gammle frøken dektektiv bøker(de eldste arvet av mamma), pleier å lese en av og til for gode minner skyld. <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *