Kjære Julenissen…

Jeg har vært veldig snill i år. Jeg skal skrive ønskelista mi, men det er ikke så mange materielle goder jeg trenger. Juleønsket mitt er nemlig ikke for meg, men for jentene.

Aller mest ønsker jeg at jentene skal få ei fin jul. I kveld har begge grått fordi de må være med faren sin på jobb i romjula. Han har ikke tatt seg fri når de skal være hos ham. Ikke at det overrasker meg, for han har ikke tatt seg fri i romjula tidligere heller han. Men jeg håpet jo at ting skulle bli annerledes nå, som de skal være der. Ikke hadde han julepynt heller (hvem vet hva han har gjort med den pynten jeg ga ham da vi delte alt?), og han var ikke særlig interessert i å kjøpe noe. Så jeg skal pakke ned en del julepynt og sende med jentene i helga, slik at det i alle fall er noe der.

Ikke får de kose seg med julefilmer eller juleprogrammer, for TV skal han jo fortsatt ikke ha. Og nå skal de altså måtte være med på jobben, også. Det neste blir vel at han serverer en eller annen julerett som jentene ikke liker.

Aller mest har jeg lyst til å slå i bordet med barneloven og skrike ut at det ikke er til jentenes beste å feire jul på den måten der og at de må være hjemme. Hjemme! Men som den rolige og beherskede personen jeg er, så forsøker jeg heller å finne en annen løsning. For det hjelper ikke noe å bråke og skrike.

Enten tenker han ikke på dem, ellers så forsøker han å straffe meg. Jeg orker ikke tanken på at jentene skal gråte hele jula… Innimellom er det vanskelig å tenke positivt, for det finnes noen fortvilte øyeblikk. Jeg får være helt stille, holde pusten, og be om et julemirakel.

Selv om jula er spesiell for meg og jeg kommer til å savne jentene masse mens de er borte, så vet jeg at jeg kommer til å ha det helt fint så lenge jeg vet at jentene har det bra. Jeg må bare vite at de kommer til å ha det godt mens de er borte. Så jeg trøstet så godt jeg kunne og minnet dem på alt det gode som skal komme; Aleksander With konsert og alt. De sovnet ganske greit til slutt, begge to. Det hjelper alltid å snakke om noe annet.

Kjære Julenissen, la jentene mine få ei god jul!…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *