Amerikanske pannekaker

Nam nam, amerikanske pannekaker er gode! På campus var det pannekaker hver dag til frokost, i kantina. Med lønnesirup, og gjerne egg og bacon til, for dem som ønsket det. De minner mye om sveler og er også veldig gode med brunost, syltetøy eller sukker. Eller hva med krem og jordbær? Eller vaniljeis og sjokoladesaus? Pannekakene kan brukes både til frokost, middag og dessert.

Disse er superraske å lage når jeg bruker målebegerne mine fra USA. Så enkelt er det å lage disse at til og med barn kan lage dem. I dag er det Isabel som har laget middag til oss.

Ingredienser

1 cup (130 g) hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/4 ts salt
2 ss sukker
1 egg
1 cup (2,4 dl) melk
3 ss smeltet smør

Slik gjør du

Bland alt det tørre i en bolle. Pisk sammen egg, melk og smeltet smør i en annen bolle, og bland dette inn i det tørre. Rør godt med sleiv eller visp, ikke bruk kjøkkenmaskin. Blandingen skal ha noen klumper. Det må være igjen litt luft i blandingen, ellers blir pannekakene harde.

Stek pannekakene på medium varme til de blir gyldne på begge sider (jeg pleier å lage mine ca 10 cm i diameter).

Server pannekakene med lønnesirup, syltetøy eller andre favoritter.

Blandingen gir ca 8 pannekaker 10 cm store. Det holder til middag for jentene og meg. Vi har laget disse flere ganger. For en middag til familie på 4 har jeg tredoblet røren, og i tillegg gjerne laget bacon som vi serverte til. Da ble det fortsatt et par pannekaker igjen.

One thought on “Amerikanske pannekaker

  1. These look so delicious! Wishing we could come over so you could make some for us too! 🙂 Thanks for sharing! Xo, M&K at brewedtogether.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *