Topptur til Rånåkollen

Vi ville gjerne komme oss på en skikkelig topptur denne sommeren. Valget falt i dag på Rånåkollen, den toppen vi ser hver dag fra hytta. Med sin runde form er fjellet lett å få øye på når man kommer kjørende vestover mot Bjorli. Vi har gått på ski rundt kollen mange ganger, men vi har aldri vært på toppen tidligere.

Turen opp på Rånåkollen er regnet som signatur-turen på Bjorli. På toppen er man 1160 m.o.h. og blir belønnet med en spektakulær 360-graders utsikt utover fjellheimen: Reinheimen nasjonalpark sørover, Romsdalen vestover, Bjorli nordover og Lesjaskog østover. Du kan se utsikten i min sending fra toppen, på Instagram på denne linken.

Man følger skiltingen fra E136 mot Rånå, rett øst for Bjorli. Parkering for turen er ved den gamle skolen der oppe. Det er merket sti helt opp til toppen. Turen opp er på ca. 3 km og beregnet tid er 2 timer én vei. Turen er klassifisert som middels vanskelig.

Vi brukte litt over 2 timer opp og i underkant av 1 time ned igjen, inkludert en god rast på veien opp. Vi fant et sted i lia på ca. 900 m.o.h. og spiste maten vår der. Da hadde vi vel gått en times tid. Det er viktig å fylle på med energi underveis.

Vi møtte noen andre turgåere, både på veien opp og på veien ned. Mange hyggelige mennesker å veksle noen ord med. Det er tydelig at dette er et populært sted å gå på tur. Vi syntes også det var en flott tur, som anbefales.

God tur og god fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *