Med båt på Lesjaskogsvatnet

Vi har ventet på at været skulle bli fint så vi kunne ta en båttur på Lesjaskogsvatnet. I dag slo finværet til, så vi leide båt på Lesjaskogvatnet Camping. Vi har ikke båt selv, så det er flott at det er muligheter for å leie båt der, når man ønsker å ta seg en tur på vannet. Vi har leid robåt der tidligere, men i dag ble det tråkkebåt på oss, eller sykkelbåt som det stod på skjemaet. Det føltes ganske sporty når det heter sykkelbåt. Vi skulle liksom ut og trimme oss litt på vannet.

Fiskestangen ble liggende igjen på hytta, så vi prøvde ikke fiskelykken i dag. Det var det mange andre som gjorde. Det var masse båter på vannet, og mange av dem vi så fisket.

Det kostet 60 kr pr. time for å leie båten. Det er også utleie av robåt og kano. Vi leide båten i 3 timer. Da kunne vi låse båten ved brygga og ta en matpause, og så ta ny tur utpå etterpå. Man kan også leie for lengre perioder eller et døgn. For oss som bare skulle bort dit for å ta en tur på vannet så er timesleie helt perfekt. Og vi hadde naturligvis på oss redningsvester, alle tre.

Et morsomt fakta om Lesjaskogsvatnet: Det ligger på vannskillet og renner ut i begge ender. Lågen renner østover ned Gudbrandsdalen og ut i Mjøsa, og Rauma renner vestover ned Romsdalen og ut i havet ved Åndalsnes. Som små kunne vi ikke skjønne hvorfor vannet aldri ble tomt. Naturen er virkelig forunderlig.

God tur og god fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *