Vandring langs Akerselva

Endelig ble det en tur til Oslo igjen, for å gå langs Akerselva fra Kjelsås og ned til sentrum. Dette er en flott tur for hele familien, der du får med deg mange små skjulte perler, som du kanskje ikke visste at Oslo hadde å by på. Vi gikk turen for to år siden, og har lenge ønsket å gjøre det igjen. Her er det nemlig noe nytt å oppdage hver gang du går.

Kommer du fra Gjøvik, så er det enklest å ta Gjøvikbanen inn og gå av på Kjelsås. Da kan du starte vandringen så fort du går av toget. Denne dagen gikk ikke toget herfra, så vi tok toget fra Moelv til Oslo S og så trikken opp til Kjelsås derfra. Å ta trikken er moro for oss som ikke kjører trikk så ofte, for det er mye flott å se gjennom trikkevinduet, også.

Vi tok oss god tid hele veien ned, og stoppet opp og kikket på det vi ville. Det er satt ut fine informasjonsskilt langs elva, der man kan lese om dyrelivet i og rundt Akerselva. Er du heldig kan du se både fugl og fisk. I tillegg er det muligheter til å få med seg litt Stolpejakt også, for oss som er glade i det, da det står noen stolper lett tilgjengelig langs ruta.

Vi stoppet innom det lille kjøpesenteret i Nydalen og kjøpte med oss drikke og noe å bite i, mens vi gikk derfra. Det ble også et drikkestopp ved Hønse-Lovisas Hus, da solen tittet fram og det ble veldig godt og varmt. Det er virkelig en liten perle langs elva, så ta deg tid til et lite stopp der.

Lunsjen passer det veldig godt å ta i Mathallen, på Grünerløkka. Der er det mange spennende spisesteder å velge mat fra. Man kan enten spise der eller ta med seg maten videre på turen. Mathallen er en opplevelse i seg selv, så ta turen innom der en gang du er i hovedstaden.

Turen langs Akerselva passer for både store og små. Vi var tre generasjoner som gikk, og det er noe å se på og oppleve for alle. Vi gikk 10 km fra vi startet på Kjelsås og til vi var nede igjen ved Oslo S, så det er viktig å ha gode sko. I tillegg kan det være lurt å ha en regnjakke eller paraply i sekken. Vi ble overrasket av styrtregn mellom Kjelsås og Nydalen, så vi ble rimelig våte, men været var så godt og varmt at vi tørket ganske raskt da sola kom fram.

Selv om jeg nå har gått denne turen to ganger, så har jeg fortsatt lyst til å gjøre det igjen. Dette er virkelig en flott tur, som stadig frister til gjentagelse.

God tur og god fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *