San Francisco – the City by the Bay

«If you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair», sang Scott McKenzie. Og hippie-byen San Francisco er det perfekte stedet for å vandre rundt med blomster i håret. Siden vi fortsatt ikke kan reise slik vi pleier, så er det fint å kunne mimre litt om tidligere reiseopplevelser. Dette er en del av USA-turen vår fra 2015.

Det er mange måter å se byen på. Denne gangen valgte vi å ta en sightseeing-buss, der man kan kjøre rundt og gå av og på som man ønsker. Da får man enkelt sett mye av byen og kan besøke de severdighetene man selv har lyst til å se, samtidig som man slipper å lete etter parkeringsplasser. Og etter å ha sittet flere timer på fly er det godt å bevege seg litt, så da får man mulighet til å få trimmet musklene i bena i alle de bratte oppoverbakkene byen har, mens man vandrer rundt.

Ghirardelli Square er absolutt verdt et besøk, enten du er fan av sjokolade eller is. Eller ja takk, begge deler! Ghirardelli lager nydelig sjokolade og har eksistert som sjokoladeprodusent i mer enn 150 år. Det er et selskap med lange tradisjoner, og et sted jeg er innom hver gang jeg er i San Francisco. Og det er et veldig familievennlig sted, hvis du reiser med barn.

Golden Gate Bridge er det landemerke man må få med seg, hvis man er i San Francisco. Hvis du kommer kjørende på Hwy. 101 i California, så kommer du rett over den. Så hvis du ikke ønsker å besøke selve byen, så kan du få med deg den berømte brua allikevel. Det har vi gjort tidligere, da vi kom kjørende langs kysten fra Los Angeles og skulle nordover til Oregon. Jeg har også gått over brua. Det var en luftig opplevelse, men absolutt moro å ha vært med på.

Alcatraz. The Rock. Sammen med Golden Gate Bridge er dette kanskje San Franciscos mest berømte landemerke. Fengselsøya som ligger i bukta utenfor byen er godt synlig fra havna. Det er et spennende museum å besøke, og det går ferje ut der flere ganger daglig. Det var forøvrig på Alcatraz jeg kan gjøre mitt «claim to fame», tilbake i 1995, da jeg så Nicholas Cage der under filmingen av «The Rock». Det er et slikt øyeblikk man aldri glemmer.

Vår sightseeing-dag endte med at den siste bussen aldri kom til stoppestedet, så vi fant til slutt en taxi som kunne kjøre oss til hotellet. Se da for deg en gammel hippie med langt sølvgrått hår, som kom kjørende bort til oss i en liten Golf. 5 passasjerer? «No problem»! Vi satte Sarah på fanget mitt, og kjørte i vei oppover og nedover alle bakkene som var på veien tilbake til hotellet, mens han villig fortalte om sin fortid som ekte hippie i byen han elsket. Vi takket pent for turen og ga han et heftig tips som takk for den gode hjelpen, så han smilte fra øre til øre. Også et slik øyeblikk man aldri glemmer.

San Francisco har alltid vært en inkluderende by, og var også en av de første store byene i USA som fikk et kjent LGBT-miljø. Besøk bydelen Castro for å oppleve den fargerike kulturen der. Andre steder som er verdt et besøk er Fishermans Wharf, Pier 39, Union Square, Chinatown, The Palace of Fine Arts, The Presidio, Coit Tower, og naturligvis en kjøretur med de berømte trikkene opp og ned de mange bakkene. Det er altså masse å se og gjøre i denne flotte byen.

God tur og god fornøyelse!

Husk at visse severdigheter kan være stengt under den pågående globale pandemien. Pass på å følge alle nasjonale og lokale reiseråd hvis du er på reise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *