Julestemning på glass?

3 timer på juleshopping og 1 tom lommebok senere, så innser jeg at det fortsatt er 3 dager til julefreden forhåpentligvis senker seg. Og godt er det, for jeg finner ikke julestemningen noe sted. Selv ikke etter å ha ruslet rundt i julepyntede butikker, der julemusikken strømmer ut av høytalerne og juleshopperne drar Visakortet til det gløder rødt, ville den innfinne seg. Det er nok et av livets mysterier, for jeg pleier å ha flust med julestemning i ukene før jul. Men i år så kommer den bare ikke. Et ekte julemysterium.

Og nå begynner jeg å lure på om jeg bør bli litt bekymret, eller iallefall en smule stresset? Kanskje det vil dra julestemningen med seg? Litt stress hører jo med i julestria. For det er det virkelig merkelige; jeg finnes ikke stresset heller. Og det er jo bare godt, men jeg begynner å kjenne at jeg savner å ha den stemningen jeg vanligvis har.

Jeg gruer meg ikke til jula, så det kan ikke være grunnen. Jentene skal jo være hos meg på julekvelden, så alt kjennes helt godt. Men så kommer romjula og nyttår. Kanskje det egentlig ligger noe der som jeg ikke helt har kjent på, ennå? Alene på nyttårsaften? Jeg har vel ikke tenkt så mye på tiden etter julekvelden, annet enn at jeg skal pakke alt jeg kan de dagene. Kanskje det er på tide å ta et lite dykk inn i sjelen og se hva som dukker opp. For jeg skulle så gjerne ha kjent den gode gleden som vanligvis dukker opp når jeg tenker på jula; tenker på hvor mye jentene gleder seg til den. Men akkurat nå så føles det merkelig nok veldig tomt akkurat der den gleden skal sitte. Og det liker jeg ikke. Ikke i det hele tatt. Men jeg gleder meg over mye annet, og er naturligvis veldig takknemlig for det.

Kanskje det finnes en eller annen supereffektiv julemedisin jeg kan ta? «Julestemning på glass»; bare pust inn de gode duftene og julestemningen brer seg over Dem… Det hadde vært noe, det. ;o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *