Prinsessekake i 3 lag

Snuppeluppen ønsket seg en skikkelig prinsessekake til selskapet sitt. Hun skulle omsider få feire bursdagen sin, litt forsinket. Så vi kikket i kokebøker og hun fant en hun likte, som jeg tok utgangspunkt i og formet til hennes ønsker.

Ingredienser

Kake i tre lag (rosa, vanilje og sjokolade):
340 g sukker
340 g mykt smør
6 egg
1 ss vaniljeekstrakt
340 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
5-10 dråper rød konditorfarge
2 ss kakaopulver

Smørkrem:
130 g mykt smør
400 g siktet melis
1 ts vaniljeekstrakt eller 1,5 ts vaniljesukker
3 ss melk
2 ss kakaopulver
5-10 dråper rød konditorfarge

Diverse pynt til dekorering

Slik gjør du

Pisk sammen sukker og smør i en bolle til det er hvitt og luftig. Pisk egg og vaniljeekstrakt i en liten bolle og bland dette inn i den luftige smør- og sukkerblandingen. Sikt hvetemel, bakepulver og salt, og fold dette forsiktig inn med resten av røren. Bland alt godt.

Fordel kakerøren i tre boller. Farg den ene røren med rød konditorfarge, slik at den blir rosa. Bland kakaopulver inn i den andre. Den tredje skal være hvit.

Hell kakerøren i tre former på ca. 20 cm, og stek disse på 180 grader i ca. 25-30 min, til de har hevet seg og er faste å ta på. La de avkjøles litt i formene, og legg dem deretter på rist for å avkjøles helt.

Bland smør og melis til smørkremen. Smak til med vaniljeekstrakt, og miks inn litt melk til kremen har fått den konsistensen du ønsker. Del den ferdige smørkremen i tre boller. Drypp noen dråper med rød konditorfarge inn i den ene kremen, slik at den blir rosa. Bland kakaopulver inn i den andre, slik at den får sjokoladesmak.

Legg først sjokoladebunnen på et fat og smør på sjokoladekremen. Så legger du på vaniljebunnen og den hvite smørkremen. Til slutt den fargede kakebunnen og den rosa smørkremen. Sett kaken kjølig en stund, slik at kremen blir fastere.

Pynt med pynten som din prinsesse ønsker. Min ønsket seg sjokolade M&Ms, sølvkuler og rosa glitterpynt. Jeg brukte bånd som jeg festet på trepinner med gluedots, for å lage små prinsessebannere. Et blingarmbånd fikk være blikkfanget.

Inspirasjonen til denne kaken hentet jeg fra Hollywood-kaken i «Prinsessens partykokebok» av Annabel Karmel.

One thought on “Prinsessekake i 3 lag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *