Rask langpanne sjokoladekake

Lenge leve dugnadsånden. Selv om jeg i går kveld ikke hadde så veldig lyst til å bake, etter å ha tilbragt hele dagen i Oslo. Da var det et øyeblikk der jeg ønsket at jeg allikevel hadde rasket med meg den Toro-posen på Rema1000, i stedet for å bake hele kaka selv. For har man tatt på seg å levere kake til svømmestevne, så må man bare til pers. Heldigvis er denne oppskriften både enkel og rask, så kake ble det. Og både røren og glasuren er veldig god å smake på! Da er det man kjenner den gode gleden ved å bake selv… 😀

Ingredienser

Kake:
500 g sukker
4 egg
3,75 dl melk
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
4 ss kakao
300 g smeltet margarin

Glasur:
200 g smeltet margarin
4 ss kaffe
3 ss kakao
3 ts vaniljesukker
400 g melis

Pynt etter ønske (strøssel, nonstop etc).

Slik gjør du

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i melken før du blander inn det tørre. Ha i smeltet margarin og rør godt.

Stekes i langpanne på nederste rille på 200 grader i ca. 30 min.

Bland ingrediensene til glasuren og smør denne på den avkjølte kaken.

2013-03-10 10.18.48

En enkel og god sjokoladekake, når du skal levere kake til en eller annen tilstelning. Og selvfølgelig like god å spise hjemme. 😀

12 thoughts on “Rask langpanne sjokoladekake

  1. Må bare si at denne oppskriften har jeg tatt vare på, og bruker hver gang jeg skal lage langpanne sjokoladekake! Lett, og supergod! (Samboeren spiste opp halve langpanna ALENE!!) Tusen takk for oppskrift 🙂

  2. Hei. Tenkte prøve denne på bursdagsfeiring i helgen, men hvor stor er langpannen din?Jeg har et sånn svart ovnsbrett som ikke er særlig dypt men 30x37cm, og en teflonform som er 30x 22cm. Kan jeg bruke noen av disse, eller bør jeg kjøpe noe annet? Jeg fant en en teflonform i butikken på 40×30. Hva er best?hva bruker du? 🙂 ps; kaken ser god ut:)

  3. Hei Julie

    Nå står kaka i ovnen så er veldig spent, det er første gangen den blir laget her.
    Men den var veldig enkel å grei å lage, så det blir sikkert ikke siste gangen.

  4. Beste sjokolade kaken jeg har smakt. Tok og dyppet jordbær i sjokolade som jeg pyntet kaken med. Såg ut som en ekslusiv kake fra de beste konditorer…og smaken var der og 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *