Sagelva Vasskraftsenter

Litt sørvest for Bjorli, på grensa mot Romsdalen, finner du Sagelva Vasskraftsenter. Et opplevelsessenter med slagordet «Med vann som drivkraft i 300 år». Avkjøringen er skiltet fra E136.

På Sagelva kan du oppleve sager og kverner, drevet av vann, slik de har vært gjort på stedet i 300 år. Det er liv i bygningene, og man kan være med på demonstrasjoner av hvordan vannet gir kraft til å drive de gamle installasjonene. Det er salg av kaffe og vafler på stedet, som i ferien har åpent i helgene. Det er et flott område å besøke, og det er veldig hyggelig å rusle langs kanalene, på de gamle stiene.

Olsokfeiringen på Sagelva er en flott opplevelse. For noen år siden var vi med på den samme feiringen, og i går var vi der igjen. Det er en flott friluftsgudstjeneste ute på plassen, med påfølgende servering av rømmegrøt og nystekte vafler.

Et besøk på Sagelva byr på morsomme aktiviteter for hele familien, og deilige, rykende ferske vafler. Et stopp der anbefales absolutt, hvis du er på tur opp eller ned Romsdalen!

God tur og god fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *