Den nydelige høsten

Høsten er ei fantastisk tid! Det er favorittårstida mi, og det har det vært helt siden jeg var lita. Lufta blir friskere, fargene klarere og kveldene mørkere, slik at millioner av stjerner igjen titter fram. Solsikkene blomstrer, og trærne skifter farge fra grønn til rød, oransje, gul, brun… Finnes det noe mer vakkert enn høsten?

Jeg elsker å være på hytta på denne tida og se på fargespillet i fjellet. Det er et nydelig skue. Da jentene og jeg reiste på høstferie forrige fredag, så var det sol fra nesten skyfri himmel oppover Gudbrandsdalen. Noen steder, der sola skinte over fjellet og dalen lå badet i de flotte fargene, så var det slik at synet rett og slett tok pusten fra meg. Jeg kjente det på hele kroppen; en følelse som spredte seg langt ned i magen. Tenk så heldig jeg er som får oppleve noe så flott som det.

Da vi kom på hytta, så var det jo snø der som det var så mange andre steder på fjellet i Sør-Norge i ferien, men snø på høstfargene har også sin egen sjarm. Røde rognebær som henger på brune kvister, dekket med et dryss av hvit snø, ispedd noen flotte oransje blader. Det er også ganske så vakkert å se på.

Men man trenger ikke reise på fjellet for å oppleve høsten på sitt beste. Det er bare å ta turen ut av døra, det. Overalt hvor du ferdes nå, så byr naturen seg fram fra sin flotteste side, enten det er i skogen, langs Mjøsa eller bare ute i hagen. Og både i sol og i regn.

Nå har det seg slik at jeg er veldig opptatt av farger. Jeg liker å se på farger, og jeg koser meg med fargespill og design. Derfor blir det mange turer ut med kameraet over armen nå, i håp om å knipse noen blinkskudd av fargeprakten. Det er mye som lokker meg ut på denne tida av året. Høsten er herlig og jeg koser meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *