Ut på tur, aldri sur

Jeg er veldig glad i naturen. Jeg liker å være ute; gå på tur, høre på stillheten, se på verden rundt meg. Det er vel ikke noe sted i hele verden som jeg slapper så godt av som når jeg er på hytta, der naturen bokstavelig talt er rett utenfor stuedøra. Siden det er så viktig for meg og gir meg så mye glede, så vil jeg så gjerne at jentene mine også skal føle den samme gleden ved å være ute som jeg gjør.

Fra min egen barndom husker jeg godt hvor moro det var når vi var ute på tur og endelig kom til Appelsintreet eller Sjokoladesteinen, eller en av plassene der vi pleide å spise maten vår. Vi visste alltid hvor dette var; det var faste innslag, noe vi kunne kjenne igjen fra gang til gang, og det gjorde hele turopplevelsen til noe trygt og godt.

Det er så mye som lokker meg ut på tur, at jeg bruker det jeg har av lokkemidler for å få med meg jentene ut. Pølser på termos, kopper med kakao som de får putte minimarshmallows i, brødskiver som de kan smøre på selv, små kjekser, ei sjokoladeplate på deling. Jeg pakker ned det lille ekstra, som gjør at jentene holder ut litt lenger.

Det er vel ikke noe som setter fantasien til jentene mine i sving som når vi er ute og går i skogen. Da kan de se spor etter troll, finne tryllestaver som feer har mistet, kikke på huset der alvene bor, høre etter en bamse som brummer. De suger til seg lyder og inntrykk, og alt kan brukes.

Pakk sekken med deilig mat og drikke, en god sitteplate, og se hva naturen har å by på. Det er viktig å kose seg på tur! Og husk; det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *