Hverdagsmagi og små mirakler

Det skal ikke så mye til for å skape litt magi i hverdagen for noen. Nå mener jeg ikke slik magi som finnes i Harry Potters verden, selv om jeg noen ganger gjerne skulle hatt min egen tryllestav som jeg kunne svingt på og tatt bort all sorg og smerte hos dem som bærer på det; eller kanskje tryllet fram en is når jeg trenger det. Jeg tenker på slike små øyeblikk, der gleden stråler og alt er godt. Når noen overrasker deg med noe, eller et eller annet uventet godt skjer – helt plutselig og uten at du visste at det kom.

Å holde opp døren for noen, å smile til en ukjent, å sende en hyggelig e-post til noen du ikke har hatt kontakt med på en stund. Små ting som lyser opp hverdagen til noen. Hverdagsmagi. Den type magi tror jeg vi alle bærer inni oss og har muligheter for å dele. Noen bruker det kanskje oftere enn andre. Som alt annet kommer det an på hvem vi er og hva vi bærer med oss i sekken.

Finnes det mirakler? Kan under skje? Jeg tror at små og store mirakler skjer rundt oss hele tiden. Man må bare åpne øynene. Som så mye annet her i livet, så ser vi det vi ønsker å se. Det kan kanskje være vanskelig å se at gode ting skjer, når vi hele tiden overstrømmes med nyheter om alt det vonde og urettferdige som skjer rundt om i verden. Ta bort sløret og prøv.

Det skjer gode ting, som ikke har noen åpenbar forklaring. Noen blir friske av alvorlig sykdom, selv om det medisinsk sett ikke skulle være mulig. Kanskje det å overkomme en umulighet i seg selv er et mirakel? Noen velger å kalle det tro; andre håp. Mennesker kan flytte fjell. Jeg tror det ligger undere og venter på oss alle, hvis vi bare tør å se. Jeg ser mine egne små mirakler; jentene mine. 🙂

There can be miracles, when you believe
Though hope is frail, it’s hard to kill
Who knows what miracles you can achieve
When you believe, somehow you will
You will when you believe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *