Sola er god, sola er toppen

Sola er best når den varmer på kroppen! Sol og sommer; du husker kanskje hvordan det føltes? Joda, det er morsomt med vinter, også. Selv når det er kaldt! Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Det fortsetter jeg å fortelle jentene mine, for de begynner å bli en smule forsynt av kuldeperioden nå. Men det er nå en gang slik at er det noe vi ikke får gjort noe med, så er det været. Selv om noen prøver.

Det er vel ekstra interessant å lese om global oppvarming og drivhuseffekt akkurat nå. Den globale oppvarmingen er reell, selv om det kan være en utfordring å tenke på slikt når gradestokken holder seg jevnt på -25 grader ute. Det er en menneskeskapt klimaforandring. Forskerne strides ikke om det; de strides bare om hvor stor del av oppvarmingen vi mennesker står for. Planeten vår lider, og slår tilbake med økt temperatur, ørkenspredning og smelting av polarisen. Og mer ekstremvær. Kanskje det er det vi opplever akkurat nå? Selv om det egentlig ikke er noe uvanlig at det blir så kaldt om vinteren i Norge. Vi har vel vært litt bortskjemt med milde vintre i mange år, og er kanskje ikke så godt rustet til å møte skikkelig kulde som vi burde være. Så vi pakker oss inn for å gå ut, fyrer hardt, og starter opp bilene i god tid før vi skal bruke dem…

På mange måter er vi heldige. Det er mange som sliter mye mer enn oss i denne kulda. Vi synes det er kaldt – og det får vi naturligvis lov til å synes, men vi greier oss. For vi har i alle fall et godt, varmt hjem å komme hjem til. Jeg er takknemlig for at jeg har to små jenter som gir meg gode klemmer. Da kjenner jeg at varmen sprer seg gjennom hele kroppen, og det er fantastisk deilig når man kjenner kulda langt inn i marg og bein. Mine to små mirakler. 🙂

Fred & kjærlighet, og mange gode tanker til alle som trenger det på disse kalde vinterdagene… Gi noen en varm klem i dag! ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *