Sykkeltur langs Mjøsa

I mange dager har vi snakket om å ta en sykkeltur langs Mjøsa, jentene og jeg. Og endelig kom finværet, så vi la i vei så fort helga kom. Jeg føler meg så heldig; jeg har gangavstand til Mjøsa nå. Badestrand bare noen minutter unna, og den fine promenaden man kan gå turer eller sykle på. Det er så herlig!

Det er utrolig fint å sykle langs Mjøspromenaden inn mot byen. Deilig å kunne holde seg unna store veier, og bare måtte passe seg for en og annen turgåer som er ute og lufter hunden sin. Ingen biler og lite folk. Perfekt for en sykkeltur med to små jenter.

Målet for første etappe var McDonald’s på Mjøsstranda. Det måtte jo være en premie når vi først skulle sykle på tur, og da var det naturligvis is det dreide seg om. Det er en premie som alltid fenger. Jeg har lokket dem ut på mange turer med løftet om en is på veien hjem. Noen kort må man jo bare ha i ermet som mor!

Is ute i solveggen; bedre blir det nesten ikke nå. Det var så fint! Vi koste oss lenge og vel, helt til eldstesnuppa ble rastløs. Hun blir jo gjerne det etter en stund. Et trekk hun har fra sin far – ikke fra meg. Snuppeluppen er som meg og tar ting med ro. Det er viktig å ha tid til å kose seg.

Milkshake er godt!

Andre etappe gikk fra Mjøsstranda og bort til tante og co. Vi la inn et lite lekestopp nedenfor folkehøyskolen. Der er det noen fine lekestativer nede på stranda. Jentene liker seg godt der. Så syklet vi bort til Bondelia og tok en velfortjent rast. Jammen ventet det ikke en is der, også. Maken til flaks! 🙂

Tredje og siste etappe gikk fra Bondelia og hjem, og den turen tar ikke så mange minuttene. En flott tur, og en herlig start på helga. Jeg har fått ladet batteriene og er klar til mer vasking i leiligheta i morgen. Stange, here I come!…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *