Home, sweet home

Så er vi vel installert hjemme på Gjøvik. Jeg måtte sove et par timer på Stange før vi satte oss i bilen; jentene sov i bilen på veien hit. Det slo meg med en gang jeg satte meg i bilen hvor mye mer moro det er å kjøre bil i USA. Som jeg savner den herlige Jeep Grand Cherokeen vi hadde; jeg vil ha en!

Det siste døgnet vårt i USA ble ikke helt som vi hadde planlagt. På vei til Seattle for å møte noen av slektningene våre på far sin side, endte vi opp i et kaos uten like. En bilbrann på motorveien førte til at 3 av 4 filer ble stengt, og all trafikken måtte over i den samme filen. Det tok oss 2 timer å kjøre 2 miles; litt over 3 km. Og mens vi satt der og flyttet oss en knapp meter om gangen, så gikk bensinnåla raskt nedover mot «empty». Der satt vi midt på motorveien, og liksom bare ventet på at motoren skulle stoppe. Heldigvis kom vi omsider forbi stedet der brannen hadde vært, og rett etter der var det en avkjørsel med en bensinstasjon. Flere timer forsinket, og temmelig slitne fra stress, ankom vi hotellet ved flyplassen og fikk så vidt hilst på slektningene våre, før vi bare måtte kaste inn håndkleet og komme oss i seng. Jeg var så sliten!

Vi fikk en kort, men veldig koselig frokost sammen med Alanna før vi måtte reise. Det var veldig hyggelig å treffe henne! Hjemreisen fikk en litt dårlig start da vi plutselig måtte betale $100 for å sende en skolesekk og en bag som nesten ikke veide noenting. Tidligere har vi alltid kunne hatt med oss 2 kofferter hver, og på 4 personer skulle det tilsi 8 kofferter. Så vi ble lettere sjokkerte, men vi måtte jo bare betale. Da de så hintet om at kofferten til mor var 3 kg overvekt og at vi måtte betale for det også, så var det omsider en eller annen person som sa «I think they’ve paid enough already». Det var litt bittert å se alle koffertene og bagene mange hadde med seg inn på flyet; neste gang skal vi ta mer som carry-on og satse på store kofferter!

Bortsett fra en litt stresset avslutning, så har vi hatt en helt super tur. Vi har kjørt bil i to uker, på den ene motorveien etter den andre, inne i Los Angeles og San Francisco, og ikke opplevd noen problemer i det hele tatt. Kjempekoselige dager med venner og slektninger, og opplevelser på rekke og rad. Jeg må fortsatt laste opp de siste bildene fra kameraet over til pc’n, men jeg har vel tatt rundt en tusen bilder på disse to ukene.

Jentene har også kost seg masse, men på flyet hjem gledet Snuppeluppen seg veldig til å komme hjem. Hun var liksom litt skuffet da vi gikk av flyet i Newark/New York og det ikke var Norge. Heldigvis sov hun hele veien på flyet til Oslo, så det gikk greit allikevel. Hun var bare litt overrasket over at flyet gikk til Gardermoen og ikke til Gjøvik, for hun lette etter huset vårt fra lufta!…

Bente og co møtte oss på Gardermoen, og det var kjempekoselig! Nå skal vi grille hos dem i morgen og kose oss der, før jeg begynner på jobb igjen på mandag. Denne ferien har gått veldig fort! Eldstesnuppa lurte på hva jeg kommer til å savne mest fra turen, og det er den herlige bilen – uten tvil! Bare Lotto-gevinsten kommer, så skal jeg kjøpe meg en slik en ja… 🙂

Her er noen bilder fra turen vår; mange flere bilder ligger ute på Facebook…

3 thoughts on “Home, sweet home

 1. Hei Marit

  Sååå koselig å hilse på deg og barna dine på Gardermoen Marit *klem*

  Også så hyggelig å høre at dere har hatt en super tur. Det høres ut som en opplevelse. Vi har veldig lyst på en slik tur vi også….får se når det blir ;o)

  Nå er vi vel hjemme fra Rhodos også. Kom hjem i dag formiddag. Vi har hatt det kjempefint, men har vært på "finere" steder. Borte bra, men hjemme best.

  Utrolig gøy å lese hva dere har gjort.
  Takk for at du deler.

  klem fra
  Tone K.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *