10 uker med juleforberedelser – uke 1

Nei, jeg begynner ikke jula midt i oktober. Jeg har bare en filosofi om å redusere alt stresset som vanligvis hører førjulstida til. Den prioriterer jeg med glede bort til fordel for adventskos med jentene mine. Jeg har brukt denne filosofien en gang tidligere, og det med stor suksess. Vi fikk en mye mer rolig førjulstid.

For et par år siden satte jeg i gang mine 10 uker med juleforberedelser på det rosa forumet. Bakgrunnen var at jeg ikke orket julestresset lenger. Jeg husker ennå en lillejuleaften da jeg hadde med meg begge jentene i en lekebutikk på Hamar, for å kjøpe noen siste julepresanger. Snuppeluppen satt i vogna, og jeg tviholdt Eldstesnuppa i den ene hånda, mens jeg balanserte lekene på toppen av vogna med den andre. Mens svetten silte og vi stod i ei kø som buktet seg rundt store deler av butikken, sverget jeg for meg selv at akkurat den opplevelsen skulle jeg aldri ha igjen.

Førjulstida i fjor ble spesiell, med huskjøp, ny jobb og masse flytteforberedelser. I år skal vi kose oss ordentlig igjen. Vi må nyte den så godt vi kan, jentene og jeg, da de skal være borte i jula. Det blir en annerledes jul for meg. Altså desto mer grunn til å få unna så mye som mulig på forhånd, slik at adventstida kan bli så rolig og koselig som mulig.

Når juleforberedelsene nærmer seg, så blir jeg en liste-person. Da lager jeg meg lister over alt jeg skal gjøre, og krysser av etter hvert som jeg er ferdig. Det er oversiktlig og fint! Hvis det er noen som vil være med, så er det bare koselig… 🙂

Ukas gjøremål:

1. Lag en liste over alle du skal kjøpe julegaver til

Skriv opp navn og eventuelle gaveforslag, så kan du krysse dem av etter hvert som du har kjøpt eller laget dem.

2. Lag en liste over alle du skal sende julekort til
Skriv ned navnene på dem du pleier å sende kort til og kryss dem av etter hvert som du har skrevet dem.

3. Lag en liste over andre forberedelser du skal huske
som f.eks. Kjøpe julepapir, tape, bånd og merkelapper, Kjøpe hvite strømpebukser til barna, Bake pepperkaker, og ellers andre ting du pleier å gjøre før jul.

Et tips er å lage deg en juleperm eller ei julebok, som du kan samle alle forberedelsene i. Da er det enkelt å ta fram igjen forberedelsene, år etter år. Det har jeg et sted, men jeg har ikke klart å finne den igjen etter flyttingen. Så kanskje jeg skal lage meg ei ny bok. Det passer jo fint uansett, med nye tradisjoner i et nytt hus… 🙂

Slik så den ut, juleboka mi…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *