Red Velvet cupcakes

Lenge har jeg hatt lyst til å prøve å lage Red Velvet cupcakes. Det er knallrøde muffinser, som er veldig populære i USA. Det finnes også store kaker (Red Velvet cakes), men jeg tenkte det var greit å prøve cupcakes først.

Morsdag og Valentine’s Day måtte være den perfekte anledningen til å forsøke denne oppskriften som jeg fant hos McCormick, så jeg satte igang med god hjelp fra jentene, som gledet seg veldig til å pynte dem, naturligvis.

Jeg har brukt cups, siden jeg har en del amerikansk bakeutstyr. Omregningen er 1 cup = 2,4 dl / 240 gram. Lager 24 stk cupcakes.

Ingredienser
2 1/2 cups mel
1/2 cup kakaopulver
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 cup mykt smør
2 cups sukker
4 egg
1 cup rømme
1/2 cup melk
30 ml (2 flasker) rød konditorfarge (dobles neste gang!)
2 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du
1) Bland mel, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Sett til side.
2) Miks smør og sukker i en stor bolle med en mikser på medium speed i 5 min eller til det blir lyst og luftig. Miks inn eggene, et av gangen. Bland inn rømme, melk, konditorfarge og vanilje. Miks inn den tørre blandingen, litt om gangen, på low speed til alt er blandet. Ikke miks for mye. Fyll røren i muffinformene, fyll hver cup 2/3 full.
3) Stekes på 180 grader i ca 20 minutter. La stå på brettet i 5 minutter før du setter dem på rist for avkjøling. Pynt med Vanilla Cream Cheese Frosting.

Vanilla Cream Cheese Frosting

Miks 230 gram myk kremost, 1/4 cup mykt smør, 2 ss rømme og 2 ts vaniljeekstrakt i en stor bolle til det blir lyst og luftig. Miks inn 450 gram melis, litt om gangen, til frostingen er glatt.

Det ble ganske mye røre, så jeg brukte store muffinsformer. Vi ønsket oss store cupcakes å pynte. Det viste seg raskt da jeg skulle blande inn den tørre blandingen at 2 flasker med norsk konditorfarge ikke var nok til å beholde farge på røren. Jeg kan tenke meg at den amerikanske rødfargen er mye sterkere enn vår, så neste gang skal jeg doble fargen. De ble seende ut som sjokolademuffins med svak rosa farge i stedet for de knallrøde muffinsene vi hadde sett for oss. Men kjempegode ble de, uansett!

Jeg valgte Philadelphia Light til frostingen, fordi jeg liker den myke konsistensen.

Snuppeluppen har pyntet alle cupcakene. Vi brukte pynt fra Wilton, inkludert spiselig glitter. Hun syntes det var litt «skummelt» med cream cheese frostingen, så vi laget noen med sjokolade, også… 🙂

One thought on “Red Velvet cupcakes

  1. De så kjempegode ut!! Jeg har også laget cupcakes til meg selv i dag, gubben er flink til mye,men og bake gjør han ikke 😉

    Et tips istedet for og bruke enda mere konditorfarge er og kjøpe farge gele, de selger det på jernia. Tror det er cacas som er leverandør. Har ikke prøvd det selv, men lest at andre har hatt hell med det!

    Ha en fantastisk søndag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *