Pavlova

En festlig kake til en festlig anledning. Kombinasjonen marengs, vaniljekrem og friske bær er bare knallgod. En perfekt «middag» på en varm sommerkveld. Man må jo kose seg litt!

Ingredienser

Marengsbunn:
6 romtempererte eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maisennamel
1 ts vaniljesukker

Vaniljekrem:
3 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem
2 ss sukker

Pynt:
300 g friske bær
Evt. 2 ss revet kokesjokolade

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 250 grader. Tegn en stor sirkel på undersiden av bakepapiret (bruk f.eks. en springform å tegne etter). Denne skal du bruke til å forme marengsmassen til en bunn på.

Visp eggehvitene stive i en ren bolle. Bland inn eddiken under visping. Bland sammen sukker, maisenna og vaniljesukker, og ha blandingen i eggehvitene, litt etter litt, under visping. Når massen er blank og fast har du den på bakepapiret. Form den til en rund bunn, ved å helle den innenfor sirkelen du har tegnet opp.

Senk temperaturen til 100 grader og sett stekeplaten inn på nederste rille. Stek bunnen i ca. 60-70 min.

La margengsbunnen avkjøles. Den kan lages til på forhånd og oppbevares tørt. Vent med å pynte den til like før den skal serveres, slik at den beholder sprøheten.

Pisk fløten stiv med sukker, og bland den sammen med vaniljekremen (jeg brukte ferdig Piano krem som jeg kjøpte på butikken). Ha på de friske bærene og strø revet sjokolade over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *