Red Velvet cake

Denne kaken ble kjempegod og ordentlig rød i fargen. Endelig fikk jeg det til!

Ingredienser

Red Velvet Cake:
250 g siktet mel
1/2 ts salt
2 ss kakaopulver
115 g mykt, usaltet smør
300 g sukker
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
2,4 dl kjernemelk (jeg brukte skummet kulturmelk)
2 ss rød konditorfarge (litt mindre hvis du bruker corn starch farge)
1 ts lys eddik
1 ts natron

Cream Cheese Frosting:
230 g myk Philadelphia kremost
230 g myk Mascarpone kremost
1 ts vaniljeekstrakt
1 cup / 115 g siktet melis
3,6 dl kremfløte

Slik gjør du

1. Sikt sammen mel, salt og kakako i en bolle. Sett til side.

2. Kjør smøret i en elektrisk mikser til det er mykt, ca 1-2 min. Ha i sukker og miks til det er lyst og luftig. Ha i eggene, et om gangen, og bland godt. Ha i vaniljeekstrakt.

3. Bland kjernemelk og rød konditorfarge i en kopp. Sett mikseren på lav hastighet, og bland inn det tørre og kjernemelken vekselvis.

4. Bland eddik og natron i en liten kopp, og la det boble. Vend blandingen raskt inn i kakerøren.

5. Del røren i to og ha i smurte springformer (24 cm). Stek på midterste rille i ovnen på 175 grader i ca. 25-30 min. La kakene hvile i formene i minst 10 minutter før du tar dem ut og lar dem avkjøle på rist. Når kakene er helt kaldt, pakk dem inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst en time (eller over natta). Dette gjør det lettere å smøre frostingen på kaken.

6. Cream Cheese Frosting: Miks kremost og Mascarpone osten til de er godt blandet. Ha i vaniljeekstrakten og melis, og blandt godt. Bruk visp-attachment og ha i kremfløten litt om gangen, slik at du får en krem som er tykk nok til å ha på kaken. Ha i mer melis eller fløte, ved behov.

7. Del hver kake i to, slik at du får fire lag. Legg kakelagene på fat, med frostingen i mellom. Ha på krem på toppen og siden av kaken.

Tips: Dersom du bruker laktosefri kremfløte, som tar lenger tid å piske til krem, så pisk kremen separat og vend denne inn i kremost-blandingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *