Stolpejakt for hele familien

Når vi ikke kan reise så langt, så gjelder det å finne på aktiviteter i nærområdet. Og gjerne en aktivitet som passer for både små og store. Stolpejakt er morsomt for alle, uansett alder. Det er en flott måte å komme seg ut og få litt frisk luft på, man får litt mosjon, og det er jo alltid spennende å se hvem som finner stolpen først. Stolpejakten er i tillegg helt kontaktløs, så det er en trygg aktivitet å drive med i disse tider.

Det finnes stolpekart for bymiljø og kart for skog og utmark, så man kan legge opp til akkurat den turen man selv ønsker. Noen ganger kan det være vanskelig å finne ut hvor turen skal gå, hvis man ikke har et spesielt mål, og da er kartet til stor hjelp. Det har i alle fall vært god «drahjelp» for å få med jentene ut tidligere. Vi drar naturligvis dit vi ikke har fått tatt stolper enda. Takket være stolpejakten har vi de siste årene fått sett deler av Gjøvik vi ellers ikke ville ha tenkt på å gå på tur til.

Man kan gjøre Stolpejakten akkurat så avansert som man selv ønsker og har forutsetninger for. Stolpene kommer i fire farger, alt etter vanskelighetsgrad og tilgjengelighet. Ønsker man å komme inntil stolpen med rullestol eller barnevogn, så velger man de grønne. Dersom man ønsker et litt mer utfordrende terreng, så velger man de svarte stolpene.

Registreringen av stolpene gjøres enten ved å bruke Stolpejakten-appen på telefonen eller på et papirkart. Vi liker å bruke begge. Vi skanner koden på stolpene med telefonen og krysser av stolpene på kartet underveis, slik at alle kan se framgangen og hva vi har igjen på det kartet. Det gir ekstra stor glede når vi har klart å krysse av alle stolpene på ett av kartbladene!

Det finnes stolpejakt i de fleste fylker nå, så last ned appen og se om det finnes et kart i nærheten av deg. Husk å vise respekt for privat eiendom og dyrket mark, og hold god avstand til andre du måtte møte ute på tur.

God tur og god fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *