M&M cookies!

Min egen vri på en «Chocolate chip cookie» oppskrift jeg fikk det året jeg var i USA. Siden den gang har jeg laget disse cookiene en gang i året, og det er til jul. Jeg pleier å få tak i M&Ms en gang i året, og det klarte jeg i år også. En stor pose innkjøpt på Walmart i sommer, som vi har spart på i hele høst (og det var til tider veldig fristende å åpne den).

Jentene og jeg bakte cookies etter at juletreet var pyntet, og i kveld skal jeg kose meg med cookies og julefilm… Mens jeg venter på at jentene kommer hjem, i morgen! 🙂

Ingredienser:
1/2 cup shortening
1/2 cup smør eller margarin
1 cup brun farin
1/2 cup sukker
1/2 teskje bakepulver
2 egg
1 teskje vaniljesukker
2 1/2 cups mel
2-3 cups sjokolade M&Ms

Shortening er noe som vi ikke har i Norge, men som fungerer på samme måte som smør/margarin. Forskjellen er at det er et helt vegetabilsk produkt (jeg elsker «Crisco», som de bruker i USA). Når man ikke kan bruke shortening i en oppskrift, så erstatter man bare dette med smør eller margarin. Cookiene blir like gode; jeg har forsøkt begge variantene. Får man ikke tak i ekte sjokolade M&Ms, så er det bare å bruke Non Stop/Smarties. 1 cup = 2,4 dl.

Visp shortening og smør/margarin i en bolle med mikser i ca. 30 sek. Ha i brun farin, sukker og bakepulver, og visp til alt er blandet. Ha i egg og vaniljesukker, og visp til alt er godt blandet. Visp inn så mye mel du klarer, og rør til slutt inn resten av melet og M&Ms.

Bruk to teskjeer og form deigen til kuler som du setter ca. 5 cm fra hverandre på plata. Stek cookiene på 190 grader i 8-10 min eller til kantene er lysebrune. Avkjøl på rist. Lager ca. 60 cookies.

M&M cookies er kjempegodt. Jeg pleier å lage trippel porsjon, for borte blir de alltid. Og så er det fint å kunne gi bort noen, også… Velbekomme og fortsatt god jul! 🙂

One thought on “M&M cookies!

  1. Det så godt ut det 🙂 En får forresten kjøpt crisco på kakeboksen.no 🙂 Men er vel en del dyrere enn i USA vil jeg tro (109 kr for 450g)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *