Laktosefri sjokolade Red Velvet cupcakes

Red velvet cupcakes er knallrøde muffinser, som både er flotte å se på og kjempegode å spise. Denne oppskriften er en sjokoladevariant av Red Velvet cupcakes. Første gangen jeg lagde disse brukte jeg norsk konditorfarge, og da ble muffinsene bare svakt farget. De så ut som sjokolademuffins med litt svak rosa farge. Så denne gang kjøpte jeg rød corn starch farge på Kitch’n på CC Gjøvik (de selger Wilton-produkter). Den satte en fin farge på røren og kakene. De blir ikke knallrøde siden det er mye kakao i oppskriften, men de får en fin dyprød farge.

Siden Isabel har laktoseintoleranse, så brukte jeg laktosefri melkeprodukter i denne oppskriften.

Lager 24 stk cupcakes.

Ingredienser

Cupcakes:
550 g mel
120 g kakaopulver
1 ts natron
1/2 ts salt
240 g mykt laktosefritt smør
480 g sukker
4 egg
2,4 dl laktosefri rømme
1,2 dl laktosefri melk
1 ts rød konditorfarge
2 ts vaniljeekstrakt

Vanilla Cream Cheese Frosting:
230 gram laktosefri Philadelphia
60 g mykt laktosefritt smør
2 ss laktosefri rømme
2 ts vaniljeekstrakt
450 gram melis

Slik gjør du

1) Bland mel, kakao, natron og salt i en bolle. Sett til side.
2) Miks smør og sukker i en stor bolle med en mikser på medium speed i 5 min eller til det blir lyst og luftig. Miks inn eggene, et av gangen. Bland inn rømme, melk, konditorfarge og vanilje. Miks inn den tørre blandingen, litt om gangen, på lav hastighet til alt er blandet. Ikke miks for mye. Fyll røren i muffinsformene, fyll hver form 2/3 full.
3) Stekes på 180 grader i ca 20 minutter. La stå på brettet i 5 minutter før du setter dem på rist for avkjøling.
4) Pynt med Vanilla Cream Cheese Frosting. Miks kremost, mykt smør, rømme og vaniljeekstrakt i en stor bolle til det blir lyst og luftig. Bland inn melis, litt om gangen, til frostingen er glatt. Smør på cupcakene.

Etter dette begynte jeg å bruke en annen oppskrift på Red Velvet cake, og de kakene blir ordentlig røde. Den oppskriften finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *