«The Happiest Place on Earth»

Når verden for tiden er i lockdown og det ikke er mulig å reise noe sted, så får vi kose oss med å se tilbake på noen av de flotte turene vi har vært på tidligere. I dag går turen til Disneyland i Anaheim, California. Og slagordet «The Happiest Place on Earth» er ikke ufortjent. Jentene levde på dette i lang tid etterpå.

Jeg er så heldig at jeg har fått besøke Disneyland to ganger. Den første gangen var i 1998 og den siste gangen var på ferietur med jentene og min mor, sommeren 2010. Det har altså gått ti år siden vi var der sist, men minnene har vi fortsatt. Når jeg kikker på alle bildene vi har fra den dagen, så husker jeg det like godt som om det var i går. Jeg husker så godt hvor mye jentene gledet seg til denne dagen. Det var det aller første vi skulle gjøre, på våre tre uker i USA. De gledet seg i mange måneder i forveien, og det er jo en del av gleden ved å reise. Vi kan glede oss til alt vi skal se og oppleve, selv lenge før vi kommer dit. Akkurat som vi kan glede oss over minnene i lang tid etterpå.

Vi var så heldige å få hotellrom rett ovenfor veien til inngangen, og ankom parken før de åpnet. Vi måtte ikke stå i kø for å kjøpe billetter og da parken åpnet så var det veldig lite folk der. Det viste seg at å besøke parken 5. juli var helt perfekt, da «alle» hadde vært der dagen før og feiret Nasjonaldagen. Jentene var 10 og 6 år på denne turen, så en park med lite folk passet perfekt for en mors hjerte. Da kunne vi slappe litt mer av. Jentene kunne trygt løpe litt foran oss. Vi kjørte den ene attraksjonen etter den andre, uten å stå i en eneste kø. Dagen kunne ikke ha startet bedre.

Etter lunsjtid begynte parken å fylles, men det var fortsatt lite folk sammenlignet med den forrige gangen jeg var der. Det lengste vi sto i kø var 20-25 minutter for å kjøre “Indiana Jones”, og det er jo ikke lenger enn du kan vente å stå i kø på f.eks. Hunderfossen i sommerferien. Vi hadde 20 grader store deler av dagen, som var en helt perfekt temperatur. Det var rett og slett en herlig dag for oss alle fire. Vi kunne slappe av ordentlig og bare kose oss, både min mor og jeg, siden vi ikke måtte gå og ni-holde jentene i hånda hele dagen. Det var dessuten kjempeflott at vi fikk kjørt så mye forskjellig denne dagen. Jeg hadde forberedt jentene på at de kanskje bare kunne velge seg to attraksjoner hver, hvis vi skulle stå en time eller to i kø for hver karusell. Vi var virkelig heldige med dette besøket!

Disneyland er like moro for store som små. Alle har et eller annet forhold til Mikke Mus, Donald Duck, prinsesser, feer eller andre Disney-karakterer. Nå kan man i tillegg møte helter fra Star Wars der også, og til sommeren åpner de en del dedikert til Marvel-universet i søsterparken som heter Disney California Adventure. Det er altså muligheter for å besøke to parker hvis man har god tid. Nå kan man også velge å kjøpe Fastpass-billetter til attraksjonene, slik at man slipper å stå i kø. Da kan man utnytte tiden i parken bedre og få se og oppleve enda mer. Mitt beste tips til deg som ønsker å ta med familien dit er å planlegge besøket nøye i forveien. Du finner alt du trenger av informasjon på Disneylands webside for å få et flott besøk.

God tur og god fornøyelse!

5 thoughts on “«The Happiest Place on Earth»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *