Hyttepåske hjemme

Med årets hytteforbud på plass må vi, som så mange andre, tilbringe påskeferien hjemme. Vi håpet jo i det lengste at det skulle bli mulig å dra, for vi er jo alltid på hytta i påsken. Men vi lar oss ikke stoppe av dette, vi mister ikke motet. Vær på hytta hjemme, var oppfordringen. Og det er vi. Det gjelder bare å være litt kreativ, så er det full mulig å få litt av hyttefølelsen hjemme også.

Her er 10 tips til hyttepåske hjemme:

1. Spill brettspill
Nå er det på tide å ta fram de brettspillene som ligger bortgjemt i skuffer og skap. Skru av TVen og legg bort mobiltelefoner, og kos dere, slik dere ville ha gjort på hytta. Hvem blir kveldens spillmester?

2. Gå på tur
Er skiføret dårlig hjemme hos deg? Gå tur på bena. Pakk sekken med sitteunderlag, appelsiner, kakao og Kvikklunsj, og gå en tur. Legg inn passe med pauser, og gå gjerne med staver, for å imitere skitur-følelsen. Meld fra hvor du går, og husk å holde god avstand til andre du måtte møte ute.

3. After-ski
Etter en lang tur passer det bra med after-ski på terrassen. Sett gjerne fram flere par ski og staver som rekvisitter, og ta på deg slalomdressen, så holder du deg varm. Nå er det bare å slå seg løs. Vær kreativ og ha det moro, her er det bare fantasien som setter grenser. Husk å ta hensyn til naboen, hvis du spiller musikk ute.

4. Spis påskeegg
Man blir aldri for gammel for påskeegg. Det er noe helt magisk ved å kunne åpne opp egget og velge seg noen godteribiter. Og det er alltid like spennende å se hvor langt ut i påsken godteriet varer. Kanskje må det fylles opp på nytt?

5. Se påskekrim på TV
Noe av sjarmen med hyttepåsken er å se påskekrimmen på liten TV på hytta. Hvis du synes bildet på din vanlige TV blir for stort, så prøv å se krimmen på nettbrett i stedet. Det går også an å sette stoler langt nok unna skjermen, så bildet blir mindre.

6. Les en god bok
Ta på deg kosebuksa, sett deg godt til rette og nyt en god bok. Kanskje er det påskekrim, kanskje er det en roman? Uansett, kos deg, slik du ville gjort på hytta. Kanskje du har en peis hjemme du kan sette deg foran?

7. Sitt i solveggen
Kjenn påskesola varme, og husk å smøre deg med solkrem med god faktor.

8. Stek pølser på bål
Har du ikke bålpanne hjemme, så blir jo resultatet vel så bra med en grill. Ta med deg maten ut og nyt været. Marshmallows på pinne smaker godt, uansett hvor den varmes.

9. Ta oppvasken sammen
Etter middagen deles det som regel på oppvasken. Hvem skal vaske og hvem skal tørke i dag? La oppvaskmaskinen stå, og vask opp for hånd, slik du ville gjort på hytta.

10. Påskequiz
Tradisjonen tro, på kvelden samles vi til en god påskequiz, gjerne med en spørrebok som er 20-25 år gammel. Disse bøkene blir aldri for gamle, og det er alltid moro å se hva som skjedde i verden på den tiden. Har du ingen gammel bok tilgjengelig? Det står alltid påskequizer i aviser og ukeblader til påsken, eller ta en quizbok du har stående i bokhylla hjemme.

God påske og ta vare på hverandre!

3 thoughts on “Hyttepåske hjemme

  1. Gode tips!! ??Her blir deg vel UNO , tenker jeg, og Ludo på FaceTime m minstemann i familien! ??God påske!???❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *