Vakre Romsdalen

Å kjøre ned Romsdalen i strålende vær er en nydelig opplevelse. Og aldri er Romsdalen vakrere enn om våren, da snøen i fjellet smelter og vannet fosser ut over fjellsidene. Kjøreturen fra Bjorli og ned til Åndalsnes er en av mine absolutte favoritter.

Det er mye flott å se på den fem mil lange turen ned dalen. Slettafossen og Kylling brua i Verma er flotte steder for ivrige fotografer. Og Trollveggen er et populært sted å stoppe, både for å ta bilder og for å kikke opp Europas høyeste loddrette stup. Det er ca. 1700 meter fra bunnen av dalen og opp til toppen, og ca. 1000 meter av disse er et loddrett stup. Trollveggen er også et yndet sted for klatrere, så dersom du har med deg kikkert kan det hende du får øye på noen som klatrer i fjellsiden.

På Åndalsnes kan du kose deg med kaffe og is på brygga, eller besøke Norsk Tindesenter, som byr på Norges høyeste innendørs klatrevegg. Ofte ligger det et cruiseskip på havna om sommeren, da Romsdalen og Trollstigen er populære reisemål for utenlandske turister. Fra brygga er det en nydelig utsikt innover Isfjorden.

Trollstigen åpner normalt i mai måned, men pga. mye snø i fjellet er vegen fortsatt stengt denne våren (Pinsen 2020). Med sine mange svinger og flotte utsiktspunkter er den en av Norges mest kjente turistveger. Den er en opplevelse i seg selv og anbefales på det varmeste.

Det er mange fine fotturer å gå i Romsdalen, og turen langs Romsdalseggen er veldig populær. Man kan også gå opp til Rampestreken og Nesaksla, eller prøve seg på klatring i Romsdalsstigen Via Ferrata. Å bestige Romsdalshorn er også en flott opplevelse for alle som ønsker seg flere toppturer.

Dersom du ikke ønsker å kjøre bil ned Romsdalen, så går det an å ta toget. Raumabanen går mellom Dombås og Åndalsnes, og byr på en nydelig tur langs Rauma. Banen har en spennende vendetunnel, der toget snur inne i fjellet for å komme ut ved Kylling brua. Det er en morsom opplevelse for barn i alle aldre.

God tur og god fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *