Tur til Grønfossen

På Lesjaskog ligger en liten perle av en plass, ikke så lange turen opp dalen fra Rauma og E136. Grønfossen har vært et av våre faste turmål i alle år og er et av de stedene vi bare «må» besøke når vi er på hytta. Vår, sommer og høst; en tur til Grønfossen er fast tradisjon og hører med, uansett vær. Og selv om det ikke er lange turen fra hytta, så har vi naturligvis alltid med noe godt i sekken, for det er viktig å kose seg når man er ute på tur.

Fossen ligger i Grøndalen, et par kilometer fra stedet der Grøna renner ut i Rauma. Man kan gå opp på både østsiden og vestsiden av elva, og stigningen er slak og passer for alle. Det er populært å sykle til Grønfossen, da sykkelvegen fra Bjorli og over til Lesjaskogsvatnet passerer her. Det er dessuten muligheter for å kjøre bil nesten helt opp, hvis man kjører over Rauma like vest for Lesjaskog sentrum.

Grønfossen er et flott turmål i seg selv, og den er også et godt utgangspunkt for flere turer i området. Vi går gjerne opp på østsiden av Grøna og ned igjen på vestsiden, og får en runde på ca. seks kilometer. Ofte går vi der helt alene og møter ingen i skogen eller langs elva, men denne Pinsen (2020) var det mange å treffe på. Det er flott å se at det er mange som besøker denne fine plassen.

Ved fossen kan man se rester etter Grøna mølle, som ble oppført i 1932, men som brant ned i 1944. På den lille sletta ved siden av ruinene er det satt opp et piknikbord, som gir et behagelig sted å slappe av og spise niste på. Det ligger også mange fine steiner å sitte på der, om piknikbordet skulle være opptatt. Ta med sitteplate i sekken, for sikkerhets skyld. Vannføringen i Grøna er ofte på topp i juni, men Grønfossen er et nydelig skue uansett.

God tur og god forøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *