Fredholm hageopplevelser

På en kjøretur i Totenvika i vår kom vi forbi et skilt der det stod «Fredholm hageopplevelser». Dette vekket nysgjerrigheten, så i dag tok vi turen ut dit for å ta en titt. Denne spesielle sommeren er det ekstra viktig å støtte opp om de opplevelsene som finnes i nærområdet.

Fredholm hageopplevelser drives av Helen Fredholm. Det er en vakker hage, i britisk «cottage garden»-stil. Her bugner det av roser og klematis, og andre pryd- og nyttevekster. Vi rakk dagens siste omvisning, og fikk en guidet tur igjennom den nydelige hagen. Helen fortalte om historien bak cottage gardens fra England, og om sin egen visjon for hennes hage. Det var inspirerende å høre på henne, og vi fikk gode tips til hva vi kan gjøre selv i vår egen hage.

I tillegg til at hagen er flott å se på, så lukter det godt der, også. Det luktet nydelig fra roser i hele hagen. Det er en opplevelse for alle sansene, også for ørene. For ekstra hyggelig var det å høre summingen av bier og humler som fløy omkring og koste seg med blomstene; et ekte insektsparadis.

Du finner benker og flere hyggelige paviljonger i hagen, hvor man kan sitte og kose seg med kaffe eller te. Det er også en liten butikk der, som selger interiørartikler og litt å bit i. Hvis du kjører forbi i Totenvika, så kan jeg absolutt anbefale deg et stopp innom Fredholm hageopplevelser.

God tur og god fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *