Vandring langs Akerselva

Elvelangs, fra Maridalsvannet til Bjørvika i Oslo. Denne turen har jeg hatt lyst til å gå siden jeg hørte om den for et par år siden. Og i denne korona-sommeren passer det godt med alle slike nasjonale opplevelser.

Vi tok Gjøvikbanen og gikk av toget på Kjelsås stasjon. Det er like nedenfor Maridalsvannet. Vi brukte god tid nedover, og stoppet for å kikke på alt vi ønsket underveis. Noen steder kan man gå på begge sider av elva, så vi gikk på kryss og tvers der broene var. Det var mye flott å se. Både historiske, kunstneriske og arkitekturiske godbiter. Og det var benker flere steder langs elva, så man kan sette seg ned og ta ei pause akkurat når det passer.

Lunsjen hadde vi bestemt oss på forhånd at vi ville spise i Mathallen, på Grünerløkka. Der er det mange spennende spisesteder å velge mat fra. Man kan enten spise der eller ta med seg maten videre på turen. Mathallen er en opplevelse i seg selv, så ta turen innom der en gang du er i hovedstaden.

Vandringen langs Akerselva er en fin aktivitet for hele familien. I tillegg til alt man kan se langs elva, er det også muligheter for å få med seg både stolpejakt og Pokémon Go under turen. Hele turen fra Maridalsvannet og ned til Oslo sentrum er på 8 kilometer, og passer for alle. Urbane opplevelser og naturskjønne omgivelser på en og samme tur. Det var virkelig en vandring som frister til gjentagelse.

God tur og god fornøyelse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *